DEFECTE LA TV LED SI LCD

DEFECTE LA TV LED SI LCD

– Ecranul are flash de lumina si se comporta precum un blit foto

– Imaginea de pe ecran dispare după câteva secunde

– Ecranul este fara imagine la televizorul LED-LCD

– Televizorul  LED are pornire lentă

– Televizorul are LED de (Power) dar nu are  nici o imagine

– Se închide din senin si  nici un motiv aparent

-TV -ul nu are nici o imagine si nici  sunet

-TV-ul are sunet, dar nu are imagine

– Televizorul are culori / sau linii neobișnuite

Cele mai frecvente defecte  comune la televizoarele LED si LCD.

Condensatoarele electrolitice de pe placa de alimentare televizorului (sursa de alimentare).

Lista Modelelor TV Samsung
DEFECTE LA TV LED SI LCD

Defectele  principale  la  TV LED si LCD,/monitoroare  sunt  condensatorii defecti din sursa de alimentare.( Acesti condesatori se usuca in timp din cauza temperaturii crescute din interiorul televizorului si impulsurile la care lucreaza sursa televizorului) . Acest fenomen este relevant la anumite tipuri de televizoare LCD si LED din prima generatie cand inca nu era remediata aceasta problema. Cateva dintre marcile cu probleme la condesatorii din sursa de alimentare sunt:

Blaupunkt, Beko, Grundig, ORION,  Miria, TeleTech, Samsung, SEG, LG, Telefunken,

Acest defect este remediabil la service-ul nostru din Bucuresti, costurile sunt accesibile.

Noile tipuri de  condensatori pot rezolva o serie de probleme la TV  LCD și televizoare LED  și se pot extinde de multe ori durata de viață  televizorului pe o perioada de mai mulți ani.

Defecte la TV LCD-LED unde sunetul lipseste ori acesta functioneaza incorect.

Defectul este foarte des intalnit si cauzele sunt  multiple.

Principalul defect la lipsa sunetului este amplificatorul televizorului (integratul de sunet)  Defectele  pot fi cauzate  și de alte  plăci cu circuite, module , cabluri de conectare si alte componente de cabluri și comutatoare sau  difuzoare de sunet care sunt defecte. In unele cazuri circuitele amplificatoare se ard din diferite cauze, esterne ori de fabricatie.

Daca aveti acest tip de defect trebuie depistata sursa acestui defect in urma unei verificari la service Tv.

lipsa de  imagine si unde sunetul este prezent

 Aceasta forma de defect este foarte des intalnita la televizoarele LED, lipsa de  imagine si sunetul este prezent, la televizoarele LED si LCD si este valabil pentru toate marcile de televizoare LED si LCD.

Defect valabil la tv LCD cu iluminare in descarcare in gaz.

-Cele mai comune defecte la lipsa imagineeste defectarea lampilor ori inverterelor ce aprid lampile cu descarcare in gaz, acest defect este valabil pentru prima generatie de TV LCD. 

Defect Valabil la televizoarele cu sistem de iluminare LED

Cauza este defectarea benzilor de LED care lumineaza ecranul LCD, aceste benzi de leduri speciale sunt utilizate doar in acest scop si sunt foarte solicitate. Mai rar  este posibil defectarea sursei de alimentare acestor benzi de LED pentru iluminare display. Procedura remedierii acestui defect  este de a înlocui placilor /lampilor/benzilor de LED  defecte cu unele noi.

Recomandarea noastra este de inlocuirea Benzilor de led, nu recomandam inlocuirea unui singur LED. Daca inlocuiti doar un singur led este o solutie de compromis si  durata acestuia de functionare este foarte mica.

Nota: Prin inlocuirea unui singur LED nu remediati decat o mica parte din problema.  Pe bara de iluminare  sunt 4-6 ledur, inlocuirea  laun singur  LED  nu este recomandat. Ledurile televizorului sunt cele vechi si se vor defecta foarte curand.

Nu recomandam sa reparati televizorul dumneavoastra acasa, de ce spunem acest lucru? 

  1. Riscati sa va defectati televizorul mai mult decat este in momentul pre- reparatie. Televizoarele actuale (5-8 ani) sunt din punct de vedere tehnologic evoluate si reparatia acasa la client este foarte dificila. Specialistul in reparatii tv nu poate avea la indemana tehnica din service cu acesta. 
  2. Transformarea casei dumneavoastra pe o perioada de cateeva ore in service este destul de neplacuta si necesita spatiu de desfasurare. 
  3. Atentie la specialistul care vine la interventie acasa, acesta trebuie sa prezinte o legitimatie din partea firmei pe care o reprezinta, sa emita bon de receptie pentru aparatul care urmeaza sa fie ridicat, bonul de receptie poate fi trimis si pe email/WhatsApp. Sa elibereze bon fiscal, Chitanta, Factura pentru toate serviciile pe care le presteaza. 
  4. Obligatoriu cereti Garantia in scris, nu va lasati dusi in eroare de promisiuni/poate fi si in format digital. (Ma gasiti la numarul acesta de telefon…, Sunt prezent la service-ul din strada x-y-z)
  5. Daca reparati sitemul de iluminare la un tv LED-LCD, luati in calcul 2 ore de lucru. Atentie la inlocuirea unui sitem de iluminare LED sunt necesare doua mese pentru desfacerea ecranului (Display). reparatia aceasta este delicata si specialistul poate sparge Display-ul foaret usor in lipsa spatiului de desfasurare. 
DEFECTE LA TV LED SI LCD
DEFECTE LA TV LED SI LCD

Situatii in care televizorul are sunet dar imaginea este distorsionata 

„Are sunet dar nu are imagine clara”  Dese ori auzim aceasta afirmatie  si cauza este datorata placii de baza ori modulului T-CON, Display defect. . Acest defect este remediabil la service-ul nostru din Bucuresti si costurile sunt in functie de marca si dimensiune dumneavoastra de televizor.

Dungi  pe Display la  LED si LCD

Acest defect este un  foarte des intalnit si se manifesta prin  dungii fine verticale, dungi orizontale, benzi albe pe display-ul  LED si LCD.

Aceste dungi sunt datorate unor  circuite intrerupte in panel-ul LCD – LED ori benzi flex intrerupte.

Cauzele sunt in marea majoritate din surse externe. Televizoarele sunt curatate  cu detergenti lichizi prin pulverizare si acestea  patrund in partea de jos/sus  si in timp corodeaza benzile de legatura flex dintre display si partea electronica.

STOP CURATAREA ECRANULUI CU DETERGENT DE GEAMURI! Cele mai multe defecte sunt cauzate de lichidele folosite in exces.

Va recomandam sa curatati televizorul dumneavoastra cu servetele umede, carpa umeda. Daca stropiti cu pulverizatorul de gemuri direct pe display, acesta se defecteaza ori instant, ori in timp prin corodare.

DEFECTE LA TV LED SI LCD
Lista Modelelor TV Samsung

Unele tipuri de display-uri sunt cu anumite defecte de fabricare si se pot intrerupe circuitele din panelul LCD -LED in timp. Rezultatul este aparitia unor dungi fine orizintale ori verticale, benzi albe, oscilatii de imagine.

Acest tip de defect necesita atentie deosebita si in unele cazuri se pot remedia problemele la display, reparatie este efectuata in urma constatarii de catre un specialist. Reparatia poate dura intre 5-6 zile lucratoare si se desfasoara in etape. Reparatia este efectuata numai la laboratorul nostru  reparatii TV  din Bucuresti.

Marcile de televizoare cu defect de display sunt prezente la  toate  brand-urile de pe piata televizoarelor LED si LCD.

1
Buna, Va ajutam cu ceva?
Buna ziua.
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security