Atentie la QLED/OLED

Atentie la QLED/OLED, spectaculoasa tehnologie cu o imagine superba si un negru infinit. Televizoarele cu dimensiuni mari si rezolutii de pna la 8k. Dar toate acestea sunt la pachet cu o multime de probleme si un pret de achizitie pe masura!

Atentie la QLED/OLED
Atentie la QLED/OLED

La ce sa te astepti de la aceasta tehnologie?

QLED/OLED sunt doua tehnologii similare, dar foarte diferite la nivel de conceptie, insa ambele au acelasi probleme delicate de care nu avem cum sa scapam! Problema delicata este acel efect de imprimarea de imagini pe display, acele logouri de la diferitele canale tv afisate pe ecran (Burn-in), efectul fantoma. Batalia celor de la Samsung si LG de la 4K la 8K si implementarea unor tehnologii de varf, face din clientul de tv sa fie un soldat in lupta companiilor Samsung si LG. De ce numim aceast lucru asa? Pentru ca aceste companii nu au anuntat clientul ca daca achizizioneaza un tv bazat pe astfel de tehnologii trebuie sa schimbe programul la 15-30 min, in caz contrar efectul de Burn-in pe display este inevitabil!

In concluzie daca ai de gand sa cumperi un televizor cu cele doua tehnologii mai sus expuse trebuie sa te inarmezi cu rabdare si sa pui ceasul sa sune la fiecare 30 min in timp ce te uiti la meciul de fotbal din Champions League. Imaginea unui astfel de televizor este foarte diferita si are din punctul nostru de vedere cele mai spectaculoase culori si rezolutii, insa este o thnologie cu problemele mai sus mentionate. Trebuie sa cantariti foarte mult la achizitia unui tv QLED/OLED si daca primesti ” Calul troian”

Garantia la tv QLED/OLED

Problemele cu garantia la televizoarele Samsung QLED si Tv LG OLED sunt la nivel international si implicit si in Romania.

Rezolvarea companiilor la reclamatiile clientilor au fost foarte simple si rezolvarea a fost sa cititi manualul de utilizare. In manualul de utilizare de la tv QLED/OLED scrie ca trebuie sa schimbati canalul la 15-30 min.

Mare atentie la garantie, efectul de Burn-in nu face obiectul garantiei!

Pe site-ul oficial Samsung am gasit aceste informatii

”Întrucât televizoarele nu sunt înlocuite frecvent, ar trebui să analizezi cu atenție dacă există factori care ar putea să te facă să regreți achiziția. Unul dintre acești factori pe care trebuie să îi ai în vedere este efectul Burn-in, care poate avea loc când este afișată pe ecran o imagine fixă, un logo sau o bandă pentru o perioadă lungă de timp. Când se produce acest defect, pixelii se deteriorează și păstrează culoarea pe care au afișat-o anterior, generând „fixarea” imaginii pe ecran sau fenomenul de „ghosting” (imagine fantomă). Aceasta înseamnă că respectiva imagine sau siglă va rămane pe ecran indiferent de conținutul afișat.
Televizoarele QLED au avantajul că poți viziona conținutul tău, pentru perioade lungi de timp, fără să te îngrijoreze efectul Burn-in, acest lucru permițând o durată de viață a televizorului mai lungă.”

TEHNICI OLED TV ANTI-BURN-IN

Promisiunea LG si Samsung este ca rezolva problema imaginilor fantoma. Modelele si seriile noi de televizoare incearca sa depaseasca momentele de cumpana si sa inoveze din mers.

Cea mai recentă și mai bună modalitate de a învinge burn-in-ul este prin diminuarea selectivă a ecranului OLED doar acolo unde se află o siglă, dacă este pe televizor de ceva timp.

Atentie la QLED/OLED si la ce probleme pot sa apara in timp.

Această abordare este utilizată de LG în televizoarele sale din 2020, inclusiv LG CX și LG GX și va fi utilizată de Philips în viitoarele televizoare OLED. Televizorul poate identifica atunci când există un element static și scade ușor luminozitatea pixelilor cu sigla activată (pe cei din imediata apropiere). Prin reducerealuminii a logo-ului, probabilitatea ca imaginea să fie arsă este redusă masiv, acest fenomen promite să fie o inovatie super-eficientă.

Daca doresti sa nu intampini aceasta problema legata de tehnologia QLED/OLED, cumparati un tv LCD si toate aceste probleme sunt inlaturate, insa atentie la QLED/OLED si problemele ce pot aparea la acestea.

1
Buna, Va ajutam cu ceva?
Buna Ziua.
Va putem ajuta cu ceva?
x  Powerful Protection for WordPress, from Shield Security
This Site Is Protected By
Shield Security